torstai 18. lokakuuta 2012

Halleluja: osavuosikatsaus



Tänään oli jälleen yksi suuria päiviä, Nokia julkaisi osavuosikatsauksensa perinteisesti klo 13. Keskellä päivää julkaistu tiedote mahdollistaa maksimaalisen pörssipelin, jota tosin nykyään kuulemma käyvät etupäässä robotit.

Nokia ei pettänytkään odotuksia vaan sahasi Helsingin pörssissä pienen miinuksen ja 10 prosentin nousun väliä pitkin päivää välillä hyvinkin railakkaasti. No tuokin oli pientä volaa, kun sitä vertaa, minkälainen hyppy eilen tapahtui Tukholman pörssissä Lappland Goldminersin osakkeella, kun liikettä koilliseen oli pitkästi yli sadankin prosentin verran muutaman Sodankylän perukoilla tehdyn kairauksen ja rakennegeologisen tulkinnan perusteella. Raketointi teki varmaan useita miljonäärejä tai vahvisti jos mahdollista entistä lompakkoa kuten ehkä Ikean perustajalla.

Tietenkin kuvaa paremminkin Nokian osakkeen alennustilaa kuin hyvää osavuosikatsausta, kun osake raketoi hetken tuollaisissa maailmanlopun tunnelmissa missä "puhelinjätin" kännykkämyynti jatkuvasti on eikä valoa näy. No hyvä että jotain positiivistakin on jossain vaihteeksi, edes pikku pörssikuplassa.

Nokia jatkaa idioottimaista kurssiaan, vaikka loppu on jo suoraan edessä eikä edes nurkan takana. Schettinokin on huippuluokan kapteeni verrattuna Elopiin. Mistä näitä Vishnuja, Elopeja ja Kataisia, Suomen riesaksi siunautuukin nyt kasapäin joka puolelle. Heidän jälkeensä ei jää mitään, ei edes savuavia raunioita. Nokia ja Suomi vaan lakkaavat olemasta. Ja kaikki vain parin käyttöjärjestelmän takia: Windows ja EU/euro. Kun niihin haksahdat, eroon et pääse muuta kuin delaamalla itse. Ja Suomen herrat eivät halua itse ajatella mitään, seurata vain käskyjä, joita ulkopuolelta ja ylempää annetaan. Suomea ja Nokiaa ei enää päästetä itsenäisiksi toimijoiksi. Ne lakkautetaan. Halleluja. Mannerheim pyörii haudassaan.

Ei kommentteja: